Jestli si myslíte, že z kupované zeleniny toho Céčko dostane, tak jste na
omylu, bo v ní není tolik vitamínů kolik se deklaruje, jelikož je dovážená bůh ví z jaké dálky a
uměle dozrává v boxech naplněných plynem v dozrávacích kamionech.
Něco jiného je domácí
čerstvá zelenina a ovoce ze zahrady, ale každý nemá tu možnost. Na toto téma bylo už hodně studií,
viz D-test, TV Testoviny atd...
Běžný C-vitamín (kyselina askorbová) vyprchá na vzduchu a světle.... ALE CHÁPETE ROZDÍL
MEZI BĚŽNÝM C-vit A STABILIZOVANÝM DĚLANÝ NOVOU TECHNOLOGIÍ? Stejně tak jako jsou ted postupně rozpustné vitamíny, což dříve také
nebývalo !
Neumím to uplně odborně vysvětlit... ale jsou to molekuly které chrání
jiné molekuly, aby se to Céčko nerozkládalo tak rychle, ale až v žaludku. Ptala jsem se na to právě
lidí, co se tímhle zabývají... protože mě to zajímá. Stejně tak jako synteticky vyrobené vitamíny
organismus nevyužije tak dobře, jako když jsou vyráběné z přírodních zdrojů, protože se na ně
automaticky váží další molekuly co jsou v přírodním zdroji, jako bioflavonidy atd... a organismus je
využije do posledního :-)
Doporučované věci
C-vit od
Versele-Laga - stačí 1x týdně 10 kapek do napaječky. V létě pokud jedí trávu, tak 1x
za 2-3 týdny do napaječky. Příznaky nedostatku vitamínu
C:
- Apatie
- neochota k
pohybu
- kulhání
- křeče
- ochrnutí
- lámavost
zubů
- vypadávání
zubů
- krvácení
- zhoršená kvalita srsti
- průjem
- hubnutí