Svet-Stranek.cz
Azyl morčat u Reny

JAK VYSÍT OSENÍ:Zvířátka mají jen nás, jsou na nás závislá a od naší péče se odvíjí i délka jejich života.

JAK VYSÍT OSENÍ

Jak vysít osení krok za krokem

Vysít osení není žádná věda, je opravdu nenáročné a vděčné, klidně do procesu zasvěťte i děti. Přesto je třeba znát několik fíglů, které dopomohou ke kýženému výsledku. Zkuste to s námi krok za krokem.

  1. Sežeňte osení. Budou ho mít v hobby marketu nebo třeba v květinářství. Máte-li v dohledu chovatelské potřeby, budou ho mít určitě i tam! Kupte nejlépe pšenici, ječmen nebo žito.
  2. Sledujte čas! Osení je třeba zasít nejlépe 14dní před Velikonocemi! Pokud to z nějakého důvodu nestihnete, můžete na poslední chvíli zasít třeba čočku, která zvládne rychle vyklíčit i za několik dní. Proč ne?
  3. Potřebujte misku nebo květináč a zeminu. Co se zeminy týče, nemusíte shánět nic speciálního, stačí trocha ze zahrady. Dobře se hodí zahradní zemina, kompost, zbytek substrátu, poslouží i pěkně nakypřená zemina zkrtince.
  4. Květináč nebo miska mohou být i bez odtokové dírky, při takové krátkodobé záležitosti to nevadí. Naopak se dá použít jakákoliv miska, košík nebo třeba keramický hrnek.
  5. Pokud chcete, vložte na dno vrstvu drenáže, která bude bránit přemokření.
  6. Substrát trochu urovnejte a vysejte obilí. Jednotlivé obilky by měly být těsně vedle sebe, aby bylo osení pěkně husté.
  7. Když máte zaseto, zasypejte obilky zhruba 2cm vrstvou zeminy, aby mělo rostoucí osení stabilitu a směřovalo co nejdéle vzhůru.
  8. Dejte osení na okno nebo na světlé místo. Čím více světla bude mít, tím utěšeněji vám poroste. Občas zalijte, ale nepřelévejte.
návštěvníků stránky
celkem1 561 487
tento týden2 795
dnes140
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK